Au trecut doi ani pana cand vechile troleibuze din Lausanne si-au gasit stapan. Insa acum 24 din cele 28 de foste autobuze ale Transportului public din regiunea Lausanne isi vor incheia serviciul la Regia autonoma de transport din Ploiesti.

Troleibuzele respective pot circula atat cu curent electric, cat si cu motor diesel. In 2005, in urma distrugerii a doua troleibuze intr-un incendiu accidental, toate exemplarele din regiunea Lausanne au fost scoase din serviciu. Un acord intre regia de transport din Lausanne si constructorul german Neoplan a dus la repatrierea troleibuzelor in Germania si a obligat Transportul public sa includa in reteaua sa autobuze nu prea moderne, dintre care unele veneau chiar si din Norvegia. In replica la dificultatile suportate de locuitorii din Lausanne, Neoplan le-a livrat 22 de troleibuze diesel nou-noute.

Ziarul altPHel a scris despre intentia Primariei de a cumpara aceste troleibuze, descoperind ca ele au fost retrase din circulatie dupa ce mai multe au luat foc, in trafic.

Cititi mai multe despre acest subiect pe wwww.altphel.ro.