Potrivit unui comunicat de presa al CSU Asesoft Ploiesti, echipa campioana cere tragere arbitri internationali, in ultimele faze ale play-off-ului.

„Pentru a pune capat tuturor discutiilor si certurilor legate de arbitraj si de implicarea nejustificat de mare a Federatiei in delegarea arbitrilor, CSU ASESOFT PLOIESTI propune pentru meciurile din faza semifinala a play-off-ului o metoda simpla, care nu lasa loc de interpretari.
Pentru aceste partide extrem de importante, ar trebui alesi doar arbitri internationali, care sa fie apoi trasi la sorti in prezenta oficialilor formatiilor implicate. Astfel, ar fi dat peste cap, odata pentru totdeauna, mecanismul pus la cale de Tiberiu Rist si Ioan Constantin, prin care echipele U Mobitelco Cluj Napoca si Gaz Metan Medias sunt ajutate la delegari, fiindu-le satisfacute preferintele in materie de arbitri.
Daca nici in cel de-al 12-lea ceas, Federatia Romana de Baschet nu va lua masuri pentru a elimina orice suspiciuni si divergente, suporterii si iubitorii de baschet din Romania trebuie sa realizeze ca tot raul din acest sport este cauzat de lipsa de profesionalism si de impartialitate a celor pusi sa asigure buna desfasurare a competitiei.”