Astazi, la ora 13.00, se va declansa campania nationala – Zi de lupta pentru Rosia Montana – editia 2010.

Campania va cuprinde evenimente periodice destinate informarii publicului cu privire la importanta protejarii valorilor de patrimoniu si de mediu la Rosia Montana. Primul asemenea eveniment de duminca 25 aprilie, ora 13.00, se va desfașura sub sloganul “Vino sa-i dam Rosia lui Videanu”.

Evenimentele de duminica se vor petrece concomitent la Bucuresti, Constanta, Cluj si Ploiesti si ii vor fi dedicate ministrului economiei, domnul Adriean Videanu. Domnia-sa a castigat atentia initiatorilor campaniei prin abnegatia si agresivitatea de care a dat dovada in apararea intereselor companiei canadiene care doreste sa extraga aurul de la Rosia cu pretul distrugerii acesteia. Pentru ministrul Videanu istoria nationala, protectia mediului si sanatatea celor multi nu au nici o valoare atunci cand in joc sunt miliarde de euro destinate celor cativa alesi.

La Ploiesti, actiunea va avea loc in zona centrala, langa fostul restaurant Dealu Mare.

Initiatorii acestei etape a campaniei sunt asociatiile: Alburnus Maior, AltPHel, ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Resurse Civice, Militia Spirituala, Ecopolis, Re.Generation, Salvati Dunarea si Delta, „Salvati Vama Veche”. Actiunea este sprijinita de o coalitie de peste 140 de organizatii nationale si internationale preocupate de soarta Rosia Montana.