Bugetarii trebuie sa inteleaga ca trecem printr-o perioada dificila si ca salariile lor nu vor creste in perioada urmatoare. Este mesajul transmis de catre premierul Emil Boc romanilor in cadrul videoconferintei cu prefectii, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Cat despre profesori, cei care si-au castigat in instanta drepturile salariale le vor primi, insa esalonat, dupa posibilitati, spune primul ministru.

Premierul Emil Boc a organizat la sfarsitul saptamanii trecute o videoconferinta cu prefectii, in cadrul careia a tinut sa raspunda catirva probleme arzatoare ale romanilor. Spre exemplu, profesorii care au castigat in justitie majorarea salariala cu 50%, asa cum au votat-o parlamentarii in 2008, au aflat ca isi vor primi banii. Insa plata se va face esalonat.

Ramane de vazut daca bugetarii vor accepta explicatiile primului ministru si vor renunta la actiunile de protest anuntate deja. Pana una-alta, profesorii prahoveni refuza sa treaca in catalog notele elevilor si ameninta cu greva generala, motivul constituindu-l, printre altele, tocmai salariile mici despre care premierul spune ca nu pot creste din cauza crizei economice.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.