Apa Nova Ploieşti, în colaborare cu trei şcoli din Ploieşti, va celebra, în data de 22 martie, Ziua Mondială a Apei.

Data de 22 martie a fost declarată de către Naţiunile Unite, Ziua Mondială a Apei. Această iniţiativă a apărut dupa anul 1992, anul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, organizată la Rio de Janeiro. Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este instituţia sub egida căreia sunt organizate, în lumea întreagă, acţiuni de celebrare a acestui eveniment.

În acest an, tema Zilei Mondiale a Apei “Clean Water for a Healthy World” (“Apă curată pentru o lume sănătoasă”) pune accentul pe creşterea conştientizării şi a informării în ceea ce priveşte calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă.

Cu aceasta ocazie, Apa Nova Ploieşti sprijină trei şcoli din Ploieşti în organizarea de acţiuni educative în rândul tinerelor generaţii. Astfel, Şcolile: Sfântul Apostol Andrei, Nicolae Titulescu şi Colegiul Naţional “Jean Monnet”, vor organiza, în data de 22 martie, seminarii, concursuri de referate, de desene, etc…, dar şi o vizită la Staţia de pompare a apei 23 August a societăţii Apa Nova Ploieşti.

Sub egida “Apă curată pentru o lume sănătoasă“, profesorii coordonatori ai acestor acţiuni educative (Cristian Voicu – Sfântul Apostol Andrei, Iuliana Tanur – C.N Jean Monnet şi Gabriel Dragomirescu – Nicolae Titulescu), cu sprijinul reprezentanţilor Apa Nova Ploieşti, vor explica elevilor ploieşteni importanţa calităţii apei şi a prezervării resurselor de apă.

Apa este baza vieţii pe pământ. Calitatea vieţii depinde în mod direct de calitatea apei. O bună calitate a apei susţine ecosisteme sănătoase şi, prin urmare, duce la îmbunătăţirea bunăstării vieţii umane. Astfel, anual, Apa Nova Ploieşti şi Autoritatea de Sănătate Publică Prahova efectueaza 14 000 de analize ale apei în vederea verificării calităţii apei potabile distribuite în oraş.

Pentru o buna informare a clienţilor, Apa Nova Ploieşti prezintă, de asemenea, rezultatele analizelor lunare ale apei potabile distribuită în Ploieşti pe site-ul său.

Aceste acţiuni fac parte din strategia pe termen lung a societăţii Apa Nova Ploieşti de sensibilizare şi educare a tinerelor generaţii, dar şi a populaţiei, cu privire la importanţa ocrotirii mediului înconjurător.