Strategia e-Romania – aprobata

Guvernul a aprobat strategia nationala e‑Romania, propusa de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Executivul alocand aproape jumatate de miliard de euro pentru finantarea acestui program, in perioada 2010-2013. Strategia urmareste eficientizarea legaturii, prin intermediul internetului dintre institutiile publice si cetatean, astfel incat acesta din urma sa gaseasca raspuns la intrebarile si la solicitarile sale, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la ghisee. Prin intermediul acestui program informatic, sistemul de incasare a taxelor si a impozitelor se va simplifica, iar legatura dintre firmele private si institutiile statului se va ameliora.

Consiliul National al Federatiei „Ambulanta”, la Sinaia

In perioada 25-28 martie, la Sinaia, se va desfasura Consiliul National al Federatiei Nationale Sindicale „Ambulanta”. La lucrari vor participa toti membrii din conducerile organizatiilor sindicale, precum si membrii comitetelor directoare din cadrul serviciilor de ambulanta din toata tara.
In discutie se vor afla subiecte fierbinti ale sistemului de medicina de urgenta din cadrul serviciilor de ambulanta (cum ar fi analiza normativului de personal si plata orelor suplimentare), fiind invitati sa participe atat reprezentanti ai conducerii Ministerului Sanatatii, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cat si ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Canalizarea la sate, finantata prin HG 577

Pana in prezent, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, s-a derulat programul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea drumurilor si a alimentarii cu apa la sate, in baza hotararii guvernamentale HG 577/1997. Ministerul de resort a propus, in urma cu doua zile, adaugarea la finantare si a retelelor de canalizare si epurare a apelor uzate de la sate si din localitatile in care exista resurse turistice. Prin aceasta propunere de completare a finantarii lucrarilor de modernizare din mediul rural se doreste conformarea la cerintele europene privitoare la calitatea apelor destinate consumului uman (in special prin finantarea infiintarii de statii de epurare a apelor uzate).