Rapiditatea in cazul revocarii lui Geoana alimenteaza speculatiile ca Traian Basescu ar putea fi inlocuit la sefia statului. Adrian Nastase a declarat recent ca speculatiile aparute in presa potrivit carora seful statului ar putea fi inlocuit din functie au un sambure de adevar. El este de parere ca graba de care dau dovada parlamentarii democrat-liberali in a-l inlatura pe Mircea Geoana din fruntea Senatului poate fi pusa pe seama zvonurilor potrivit carora Traian Basescu are nevoie sa fie inlocuit temporar la conducerea tarii. “Eu, personal, nu am crezut in chestiunea asta. Dar faptul ca a pornit atat de rapid actiunea pentru schimbarea lui Mircea Geoana ma face sa ma gandesc ca exista un oarecare adevar in aceasta speculatie”, a declarat Adrian Nastase.
Pe de alta parte, Nastase nu exclude nici varianta in care schimbarea lui Geoana este doar un alt moft al presedintelui Traian Basescu.
S-ar putea sa fie numai o speculatie, s-ar putea sa fie, pana la urma, aceeasi motivare care a existat si in 2005, pentru ca Traian Basescu, dupa alegerile din 2004, primul lucru pe care l-a solicitat a fost acela de schimbare a presedintilor celor doua Camere.