Lucescu nu mai vrea stelisti la nationala
Partida amicala dintre reprezentativele U23 ale Romaniei si Italiei, disputata pe 10 martie a.c., in Giulesti, ar putea avea efecte pe termen lung atat pentru echipa nationala mare, cat si pentru Steaua. Faptul ca oficialii Stelei l-ar fi dat accidentat pe Bogdan Stancu pentru meciul test cu Italia l-a infuriat la culme pe Lucescu. Din cate se pare, daca Steaua il va folosi vineri pe Stancu impotriva Otelului, dovedind astfel ca a mintit in privinta accidentarii acestuia, selectionerul ar intentiona sa nu mai cheme la lot niciun jucator din Ghencea in mandatul sau. “Daca se dovedeste ca Bogdan nu a avut nimic, e foarte grav! Lucrurile se vor afla, vom sti care a fost situatia lui si daca nu a existat nicio accidentare, iau in calcul sa nu mai apelez la jucatorii de acolo la urmatoarele convocari!”, a spus selectionerul Lucescu.
Masura extrema pe care vrea s-o ia fostul antrenor al Rapidului si Brasovului nu ii tulbura deloc pe oficialii Stelei. Gigi Becali si-a exprimat in nenumarate randuri indiferenta fata de echipa nationala, in timp ce Mihai Stoichita considera ca Stancu are ceva de dovedit la Steaua, nu la nationala U23. “Daca are valoare, Stancu va ajunge la nationala, fara s-o mai demonstreze contra unor italieni din ligile a treia si a patra!”, a declarat “Lippi”.
Indiferenta conducatorilor Stelei si obtuzitatea oficialilor de la FRF, in frunte cu selectionerul Lucescu ar putea, astfel, sa insemne o perioada de pauza prelungita de la nationala pentru multi jucatori deja consacrati sau care aspirau la prima convocare, cum ar fi Ovidiu Petre, Cristi Tanase, Banel Nicolita, Bogdan Stancu sau Janos Szekely pentru a numi doar cativa.

Fostul selectioner al Bosniei, antrenor la Unirea Alba Iulia

Blaz Sliskovici ,fostul selectioner al Bosniei, a fost numit in functia de antrenor principal al echipei Unirea Alba Iulia, a anuntat presedintele executiv al clubului din Liga I, Nicolae Lupu. “Am primit acceptul antrenorului, a spus Nicolae Lupu.
Sliskovici, in varsta de 50 de ani, a antrenat nationala Bosniei in perioada 2002-2006. El a mai pregatit echipele Hajduk Split (2004/2005) si KF Tirana (2008/2009).
Tehnicianul Adrian Falub a fost demis, luni, din functia de antrenor al echipei din Alba Iulia.
Dupa disputarea a 20 de etape, Unirea Alba Iulia ocupa penultima pozitie in clasament, cu 14 puncte, la sase puncte de ultimul loc care asigura ramanerea in prima liga.

Zeci de mii de bilete vandute la Bute-Miranda
Directorul de relatii cu presa al Interbox, David Messier, a anuntat ca peste 12.000 de bilete au fost vandute pentru meciul din 17 aprilie, de la Montreal, in care campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, isi va pune titlul in joc contra boxerului Edison Miranda.
Astfel, sunt toate sansele ca recordul de audienta inregistrat la 28 noiembrie 2009, in Centre Bell din Quebec (16.000 de spectatori) – la meciul in care Bute si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins prin KO, in repriza a patra, pe mexicanul Librado Andrade – sa fie depasit la disputa din 17 aprilie.
“Am vandut deja cele 75 de locuri VIP si aproape toate locurile de 250 de dolari si-au gasit cumparator. Mai raman inca multe bilete de 200 si 150 de euro la vanzare.
Totul functioneaza perfect pana in prezent si anticipam o asistenta impresionanta pentru aceasta lupta. Popularitatea lui Lucian creste in mod constant” , a punctat Messier.
Cea mai cunoscuta revista dedicata boxului mondial, publicatia americana Ring Magazine, l-a declarat pe Lucian Bute cel mai bun pugilist al categoriei supermijlocie.
Bute este primul la categoria sa, devansandu-l pe americanul Andre Ward (21 de victorii si nicio infrangere), detinatorul titlului la aceeasi categorie in versiunea WBA. Ierarhia celor mai buni boxeri la categoria supermijlocie este completata de britanicul Carl Froch (campionul mondial al versiunii WBC), danezul Mikkel Kessler, camerunezul Sakio Bika, armeanul Arthur Abraha, americanul Allan Green, mexicanul Librado Andrade si Robert Stieglitz si Eduard Gutknecht din Germania.
Lucian Bute (25 de victorii si nicio infrangere) isi va apara pentru a cincea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata pugilistului columbian Edison “Pantera” Miranda, intr-o gala ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Cu ocazia acestui meci, Bute va reveni la Centre Bell dupa mai mult de un an de absenta.