Cererea de revocare din functie a lui Mircea Geoana a fost scoasa de pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului, dupa votul solidar al PSD si PNL. Inclusiv presedintele Senatului, vizat de cerere, a votat pentru scoaterea acesteia de pe ordinea de zi. Mircea Geoana a declarat la finalul sedintei ca solicitarea democrat-liberalilor a fost inlaturata de pe ordinea de zi pentru ca este neconstitutionala si inadmisibila. Solicitarea de revocare a fost scoasa de pe ordinea de zi, cu sapte voturi pentru, dintre care unul al lui Mircea Geoana, la solicitarea chestorului social-democrat Ion Chelaru, au declarat, surse politice.
PD-L si UDMR, care detin sase voturi in Biroul Permanent, au ales sa nu voteze. Senatorii PD-L si cei independenti sustin ca un grup parlamentar are dreptul sa solicite in plen introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege sau proiect de hotarare. Surse politice au precizat ca exact aceasta este intentia PD-L: senatorii democrat-liberali urmeaza sa solicite astazi, in plen, dezbaterea cererii de revocare a presedintelui Senatului, Mircea Geoana.
“Din punctul de vedere al majoritatii, exprimat prin vot astazi, solicitarile PD-L cu privire la revocarea presedintelui Senatului au fost considerate de majoritatea Biroului Permanent ca fiind inadmisibile, pe motive legate de nerespectarea Constitutiei si implicit a regulamentului Senatului”, a declarat, la finalul sedintei, Mircea Geoana.
El a adaugat ca, in opinia sa, este “inadmisibila pe fond” cererea de discutare a unor aspecte declarate de Curtea Constitutionala ca fiind neconforme cu legea fundamentala.