La Cluj, s-a incheiat sambata seara cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Transilvania – TIFF, onorat de prezenta celebrei actrite Vanessa Redgrave, careia organizatorii i-au oferit trofeul pentru intreaga cariera.
„A fost sau n-a fost?” in regia lui Corneliu Porumboiu a obtinut cele mai multe premii: Trofeul TIFF-2006, Premiul publicului si cel al juriului.
Publicul a explodat in momentul in care a fost anuntat castigatorul Premiului de excelenta, actorul Stefan Iordache. Acesta a ingenunchiat in fata spectatorilor. „(…)Ei sunt dumnezeii mei si asa vor ramane”, a declarat actorul. De asemenea, sala a izbucnit in aplauze fara intrerupere la aparitia pe scena a actritei britanice Vanessa Redgrave. Vanessa Redgrave a decis sa doneze premiul castigat la Cluj Asociatiei Alburnus Maior, care lupta pentru salvarea Rosiei Montana. Povestea reprezentantilor acestei asociatii a sensibilizat-o pana la lacrimi pe celebra actrita britanica.
Premiul pentru cea mai buna regie a fost castigat de regizorul maghiar György Palfi, cu filmul „Taxidermia”, iar pentru cea mai buna interpretare juriul l-a ales pe David Dencik in filmul „Soap”. Premiul pentru imagine a fost acordat peliculei „13-Tzameti”, in timp ce scenariul cel mai bun pentru scurtmetraj l-a avut regizorul Augustin Cupsa cu filmul „Trenul pentru Bucuresti pleaca de la linia cinci”, iar pentru lungmetraj s-a remarcat Dan Mihu, cu productia „Sa iubesti si sa tragi apa”.