Compania americana Lufkin, specializata in furnizarea de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze precum si pentru transportul de energie electrica, este interesata de realizarea unei investitii de 300 de milioane de dolari in domeniul echipamentelor industriale pe piata locala, informeaza Ziarul Financiar.

Potrivit unor informatii din piata, reprezentanti ai Lufkin au fost in urma cu 2-3 luni la Ploiesti in cautarea unei eventuale locatii pentru investitia lor.

Anul trecut, un alt grup american specializat in furnizarea de echipamente si servicii pentru industria petroliera, Cameron, cu afaceri de 6 miliarde de dolari, a finalizat o investitie de 80 de milioane de dolari intr-o unitate de productie localizata la Ploiesti. Fabrica a creat 300 de locuri de munca, iar potrivit declaratiilor de la acea vreme ale americanilor, banii investiti ar fi urmat sa se intoarca in circa 3-4 ani. Potrivit primelor estimari, in primul an complet de functionare, fabrica urma sa aduca incasari de circa 200 de milioane de dolari.

www.zf.ro