Taxe noi pentru documentatia de urbanism

Consilierii locali ploiesteni au aprobat modificarea unor taxe speciale in domeniul de activitate al Directiei Generale de Dezvoltare Urbana. In aceste conditii, noua taxa pentru eliberarea in regim de urgenta a certificatului de urbanism este de 200 de lei, iar pentru eliberarea autorizatiei de construire in acelasi regim atinge valoarea de 1.000 de lei, plus 10% din cuantumul taxei de autorizare pentru investitii – de pana la 1 milion de lei.

Comisarii Garzii Financiare au dat amenzi de peste 100 de milioane de lei

In cursul anului 2009, Garda Financiara Prahova a efectuat aproape 4.000 de controale, soldate cu peste 3.100 de amenzi si cu constatarea a 97 de infractiuni privind domeniul economic, financiar, in special evaziunea si frauda fiscala. Prejudiciile constatate in urma controalelor au depasit valoarea de 100 de milioane de lei. De altfel, potrivit unui raport intocmit de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Prahova, si criminalitatea contra patrimoniului reprezinta una dintre cele mai importante grupe de infractiuni. Din totalul infractiunilor constatate anul trecut in judetul nostru, cele contra patrimoniului au detinut o pondere de 41%, constatandu-se o crestere fata de anul 2008.

Ghid electronic pentru infiintarea asociatiilor

Pentru toti utilizatorii de internet s-a lansat „Ghidul practic pentru infiintarea asociatiilor”, publicatie online ce poate fi descarcata gratuit in format electronic de la adresa https://www.cnn.ro/docs/CNN_Ghid_infiintare_ASOCIATIE_ONG_ian2010.pdf. Ghidul se adreseaza celor care doresc sa infiinteze o asociatie, in baza Ordonantei de Urgenta 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, dar care nu au pregatirea si experienta necesare pentru a se descurca pe cont propriu si nici resursele pentru a apela la un profesionist al dreptului.