Echipe mixte formate din reprezentanti ai institutiilor Politia Comunitara Ploiesti, Politia Municipiului Ploiesti, Gruparea Mobila de Jandarmi „Matei Basarab”, Primaria Municipiului Ploiesti, Directia Regionala de Metrologie Legala Ploiesti, Inspectoratul Judetean de Politie Prahova au desfasurat o actiune de control privind modul de respectare a normelor legale referitoare la comertul stradal autorizat si a modului de desfasurare a activitatii operatorilor de transport, precum si depistarea altor fapte de natura contraventionala sau penala care afecteaza climatul social.

Actiunea s-a desfasurat in intervalul orar 12.00-14.00, in Piata Sud si zonele limitrofe acesteia, in zona Magazinului „Big” cuprinsa intre strada Veronica Micle, bulevardul Independentei si strada Depoului, precum si in zona din fata Garii de Sud.

Pe parcursul desfasurarii controlului, s-a aplicat un numar de 24 sanctiuni contraventionale, principalele nereguli constatate fiind nerespectarea terminalelor prevazute in caietele de sarcini, blocarea unei statii R.A.T.P. cu autovehicolul destinat transportului de persoane catre alte localitati, desfasurarea comertului stradal pe alte amplasamente decat cele aprobate de Consiliul Local Ploiesti, nerespectarea normelor privind curatenia in piata si neafisarea preturilor.

Dintre cei 36 agenti economici si 3 producatori agricoli controlati, la un numar de 12 dintre acestia nu s-au inregistrat deficiente, iar in cazul a 27 de societati comerciale controlul urmand a se finaliza in perioada imediat urmatoare.