Primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, s-a intalnit astazi cu reprezentantii Sindicatului „Scoala Prahovei”.

Liderii de sindicat au dorit sa discute cu edilul problemele referitoare la acordarea celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanta si despre decontarea abonamentelor pentru transportul in comun. De asemenea, profesorii i-au solicitat primarului intalniri mult mai dese si sprijin pentru activitatile pe care le desfasoara.

Primarul Volosevici i-a asigurat pe reprezentantii Sindicatului „Scoala Prahovei” ca cel de-al 13-lea salariu va fi virat catre centrele financiare scolare incepand de saptamana viitoare. In ceea ce priveste, primele de vacanta restante, Andrei Volosevici le-a explicat ca prima transa va fi acordata pe parcursul lunii aprilie, urmand ca pana la finalul acestui an sa fie virate in intregime.

In anul 2009, profesorii ploiesteni au castigat, in instanta, primele de vacanta restante din ultimii trei ani. Sumele pe care municipalitatea trebuie sa le vireze catre personalul din invatamant sunt in valoare de aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi.