Primul reprezentant al lotului Romaniei in concursul de sanie de la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver, prahoveanul Valentin Cretu (in foto), a incheiat pe locul 31 in proba individuala masculina, la prima sa prezenta in cadrul acestei competitii. Sportivul de la CSO Sinaia a incheiat cele patru manse ale concursului cu 6,390 secunde intarziere fata de castigatorul medaliei de aur, germanul Felix Loch, care a fost urmat de compatriotul sau David Moeller si de italianul Armin Zoeggeler. La proba masculina au luat parte 38 de concurenti.
Valentin a inregistrat cel mai bun timp in ultima mansa – 49,594 secunde – avand o viteza medie de 140 km/h, dar nu a putut sa urce mai sus de locul 31 in clasamentul general, o pozitie, totusi, foarte multumitoare pentru tanarul prahovean.
Dupa tragicul accident in care sportivul georgian Nodar Kumaritashvili si-a pierdut viata in ultima sesiune de antrenamente, oficialii au modificat traseul din motive de siguranta. Cu toate acestea, organizatorii evenimentului au declarat ca nu pista a fost de vina pentru incidentul petrecut in cazul sportivului georgian.
Altfel, in aceasta noapte, a debutat si concursul feminin de sanie, in care, din cate se pare, va fi prezenta numai prahoveanca Raluca Stramaturaru, sora sa mai mica, Violeta Stramaturaru, urmand sa nu concureze, dupa cum a declarat Ion Duminicel, antrenorul lotului olimpic al Romaniei de bob si sanie. Violeta a scapat sania de sub control in antrenamentele competitiei, saptamana trecuta, lovindu-se de mai multe ori de peretii pistei, iar oficialii delegatiei tarii noastre au dorit sa nu riste mai mult decat este cazul, mai ales dupa accidentul care a indoliat aceasta editie a Jocurilor Olimpice.
Petre APOSTOL