In ultima perioada, activitatile politistilor de investigare a fraudelor s-au intensificat, in ceea ce priveste contracararea infractiunilor ce aduc atingere bugetului consolidat al statului.

Astfel, in urma activitatilor desfasurate de catre lucratorii de profil din cadrul Politiei Statiunii Azuga a fost dispusa inceperea urmaririi penale impotriva lui C. D., din localitate, pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 272 alin. 1 si 2 din Legea 31/1990, Legea societatilor comerciale. In perioada 2005-2006, acesta avea calitatea de actionar la trei societati comerciale, cu sediul in localitate.
In aceste conditii, acesta a cesionat catre prima dintre aceste societati, pachetul de 650 de actiuni ale celei de-a doua societati. Ulterior, a rascumparat pachetul de actiuni prin intermediul absorbirii primelor doua de catre cea de-a treia societate.

Aceasta “inginerie” a avut drept scop scoaterea ilegala a sumei de 650.000 lei din patrimoniul uneia dintre societati, suma folosita in interes personal de catre invinuit.