Data Congresului ar trebui stabilita cat mai repede pentru a se pune capat conflictului intern, considera o buna parte din liderii acestui partid. Secretarul general, Liviu Dragnea crede ca nu mai asa se vor linisti apele in partid, in timp ce vicepresedintele Cristian Diaconescu, proaspat candidat la sefia PSD, este de parere ca organizarea cat mai rapida a Congresului va crea premisele unui dialog intern si va rupe “gardurile de sarma ghimpata” care s-ar fi format intre taberele existente in acest partid.
“E prea mare incrancenarea si nu are rost. Cer o varianta care sa linisteasca partidul, care sa nu afecteze aceasta organizatie la care am muncit toti” a declarat , inainte de sedinta BPN, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. El a evitat sa dea un prognostic sau sa precizeze pe cine va sustine in cursa pentru sefia partidului, limitandu-se sa ureze succes tuturor pretendentilor.
Cristian Diaconescu a apreciat, la randul sau, ca este nevoie de dialog pentru a se rupe “gardurile de sarma ghimpata” aparute in partid.
“Cred ca prin pace interna vom reusi sa ne facem proiectele. Sustin ideea unei echipe, categoric, si cu un compromis cred ca se poate realiza. Eu sper sa am sustinerea tuturor colegilor mei cu care am colaborat. Cu cat mai rapid va fi congresul cu atat mai bine”, a afirmat vicepresedintele social-democrat. O parere similara a fost formulata si de liderul PSD Timis, Ilie Sarbu, in timp ce omologul sau de Bucuresti, Marian Vanghelie a reiterat ca va vota pentru Mircea Geoana deoarece nu vrea sa-i fie rusine cand se barbiereste dimineata si se uita in oglinda.