Drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400 din Masivul Bucegi este impracticabil în acest week-end din cauza zăpezii, turiştii care vor să ajungă pe munte având ca alternativă telecabina sau telegondola, informeaza Mediafax.

La fel ca anul trecut, Primăria Sinaia, care are în administrare acest drum, nu l-a deszăpezit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, unul dintre motivele pentru care drumul nu a fost deszăpezit este legat de costul mare.

„Deszăpezirea acestui drum costă cât deszăpezirea a jumătate din străzile din Sinaia. În plus, la scurt timp după ce utilajele de deszăpezire trec, de cele mai multe ori carosabilul se acoperă imediat cu zăpadă viscolită”, a spus Mădălina Roşu.

Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură de pe munte materialele antiderapante care ar fi împrăştiate pe acest tronson ar putea să nu aibă efect, iar în această situaţie primăria nu îşi asumă riscurile care ar decurge din faptul că ar anunţa că drumul este practicabil.

Turiştii care vor să urce la Cota 1400 pot folosi telegondola sau telecabina. Preţul unui bilet la telecabină este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani, iar copiii mai mici de 5 ani au gratuitate. Pentru călătoriile dus – întors preţurile sunt mai mici.