Astazi la sediul Institutiei Prefectului Judetului Prahova a fost primita urmatoarea avertizare de cod galben de ger. Astfel, in intervalul 22 ianuarie ora 22 – 27 ianuarie ora 08, in estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Nota: In regiunile sud-estice, in intervalul 22 ianuarie ora 22 – 24 ianuarie ora 08, vantul va prezenta intensificari, cu viteze de pana la 70…75 km/h, spulberand si viscolind zapada si determinand local scaderea indicelui de racire, IR, sub pragul critic de – 32.
Institutia Prefectului Judetului Prahova a dispus instituirea serviciului de permanenta la sediile primariilor pe perioada avertizarii, comitetele locale pentru situatii de urgenta trebuind sa urmareasca cu toata atentia evolutia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta.

Va fi monitorizata asigurarea continuitatii in furnizarea energiei electrice pentru populatie. In cazul aparitiei unor situatii deosebite, se vor informa cu maxima operativitate Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Institutia Prefectului Judetului Prahova, in vederea organizarii interventiei echipelor specializate.