Reprezentantii Uniunii Asociatiilor de Proprietari s-au intalnit, zilele trecute, la initiativa municipalitatii ploiestene, cu cei ai societatilor Apa Nova, Dalkia si ai Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti. Scopul dicutiilor l-a reprezentat aflarea problemelor concrete pe care le intampina asociatiile de proprietari ploiestene in relatia cu institutiile mai sus mentionate.
In ceea ce priveste Apa Nova, reprezentantii Uniunii Asociatiilor de Proprietari s-au plans de majorarea tarifelor la apa potabila, de modul in care sunt citite contoarele de catre reprezentantii societatii comerciale, precum si de lipsa de promptitudine in cazul semnalarii unor avarii la conductele de apa.
Reprezentantilor Dalkia, sefii asociatiilor de proprietari le-au semnalat faptul ca valorile facturilor pentru furnizarea agentului termic sunt foarte mari, dar si calitatea necorespunzatoare a conductelor pe care se transporta acesta.
Conform precizarilor facute, Dalkia lucreaza la elaborarea unui sistem prin care, in baza unor abonamente, locatarii urmeaza sa plateasca o taxa lunara, iar angajatii operatorului de termoficare vor interveni ori de cate ori apare o avarie, fara ca asociatiile de proprietari sa mai plateasca si pentru interventiile efectuate.
In discutia purtata cu Dan Ionita, directorul Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti, reprezentantii UAP au abordat teme legate de toaletarea arborilor, de amenajarea spatiilor verzi, precum si de modernizarea locurilor de joaca pentru copii.
Primarul municipiului Ploiesti – Andrei Volosevici – intentionaza sa organizeze astfel de intalniri lunar, astfel incat reprezentantii asociatiilor de proprietari sa isi poata lamuri rapid problemele cu care se confrunta. Speram totusi ca aceste intalniri sa nu ramana doar la stadiul de discutii si chiar sa contribuie la rezolvarea problemelor nenumarate ale asociatiilor de proprietari.
Anemary GRIGORE