Ionita A.D., in varsta de 16 ani, cu domiciliul in comuna Dumbrava, elev al Colegiului “Lazar Edeleanu” din Ploiesti a reclamat faptul ca in timp ce se afla la intersectia Strazilor Ana Ipatescu cu Bobalna, a fost deposedat de un telefon mobil si de suma de 30 lei, de catre doi tineri care s-au indreptat catre Gara de Sud.

Un echipaj mobil, impreuna cu tanarul, au plecat in urmarirea celor doi faptuitori, care au fost depistati si retinuti pe strada Mihai Eminescu, in dreptul Blocului Gioconda. Tinerii au fost identificai ca fiind Neculai M. B. si Nicolae G. A., cu domiciliul in comuna Gorgota, respectiv din comuna Barcanesti, ambii in varsta de 17 ani si elevi ai Grupului Scolar Agricol Barcanesti.

La sosirea echipajului din cadrul Politiei Comunitare Ploiesti, unul dintre tineri a aruncat in zapada un telefon mobil care a fost recunoscut de propietar. S-a trecut la efectuarea unui control corporal sumar asupra celor doi suspecti, in urma caruia s-a gasit asupra fiecaruia suma de 15 lei, bani ce se presupune ca au apartinut reclamantului.

Cei trei tineri au fost condusi si predati Sectiei 5 Politie pentru continuarea cercetarilor.