O întâlnire interesantă va avea loc şi la Brisbane (Australia), acolo unde finala se va juca între două foste lidere mondiale, belgiencele Justine Henin şi Kim Clijsters.
Federer s-a calificat pentru a cincea oară în semifinalele de la Doha, învingându-l pe letonianul Ernests Gulbis în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-4. Două break-uri în primul set i-au asigurat elveţianului primul set, având un procentaj de 77% pe propriul serviciu. În cel de-al zecelea game din setul secund, Gulbis a întors meciul în favoarea sa şi l-a egalat pe Federer la seturi.
Numărul unu mondial a luptat din greu pentru a-i lua serviciul adversarului său în setul decisiv. A reuşit să o facă în game-ul nouă şi s-a calificat în semifinale. “Ştiu că Gulbis este jucătorul cu cel mai mare potenţial acum. Din păcate, nu ocupă locul pe care îl merită în clasament. L-am luat în serios şi aşa că nu am fost surprins de modul în care a jucat”, a declarat Federer.
Federer îl va întâlni în semifinală pe rusul Davydenko, cel care l-a învins pe elveţian în finala Turneului Campionilor la finele anului 2009.
Rafael Nadal a jucat doar 35 de minute în faţa lui Steve Darcis. Belgianul a fost nevoit să se retragă în setul secund din cauza unei accidentări la spate. “Sunt bucuros de faptul că sunt în finală fără să fi pierdut niciun set până acum. Sunt mulţumit şi de felul în care joc: servesc bine, joc bine cu forehand-ul şi am jucat mai bine decât cu backhand-ul”, a declarat numărul doi mondial. Pentru o finală la Doha, Nadal va trebui să treacă de sârbul Viktor Troicki, favoritul numărul 5 al turneului.
Rezultate sferturi Doha:
l Federer (Elveţia) – Gulbis (Letonia) 6-2, 4-6, 6-4
l Nadal (Spania) – Darcis (Belgia) 6-1 2-0 abandon Darcis
l Davydenko (Rusia) – Karlovic (Croaţia) 7-6(4) 7-6(7)
l Troicki (Serbia) – Kubot (Polonia) 4-6, 6-4, 7-6(1)
La turneul de la Brisbane (Australia), finala se va da între două jucătoare care au revenit pe teren după o perioadă de pauză. Henin este la primul său turneu oficial după retragerea din mai 2008, pe când Clijsters a revenit în 2009 după o pauză de doi ani şi a reuşit surpriza câştigând turneul de Mare Slem US Open.
Justine Henin, care participă la acest turneu graţie unui wild-card a învins-o în semifinală pe sârboaica Ana Ivanovic, scor 6-3, 6-2. Clijsters a trecut şi ea în două seturi de nemţoaica Andrea Petkovic, scor 6-4, 6-2.
Până acum, cele două belgience s-au întâlnit de 23 de ori, Henin fiind la conducere cu 12 victorii. Ultima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în semifinalele de la Wimbledon în 2006, atunci când Henin a învins-o pe Clijsters, dar a pierdut finala în faţa franţuzoaicei Amelie Mauresmo.
La Hopman Cup, turneul mixt interţări desfăşurat la Perth (Australia), Marea Britanie (Murray/Robson) a trecut de Rusia (Andreev/Dementieva) cu 2-1 şi va juca fi