Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate probleme majore de fluenţă a circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale şi autostrăzi sau artere blocate din cauza vreunui eveniment rutier.
Reamintim că în această dimineaţă, în jurul orei 06.30, pe DN2( E85), la kilometrul 136, în zona localităţii buzoiene Oreavu, s-a produs un accident deosebit de grav. Fără a se asigura, un căruţaş a intenţionat să traverseze drumul european, atelajul fiind lovit în plin de un autoturism care circula regulamentar. Din nefericire, toate cele patru persoane aflate în căruţă şi-au pierdut viaţa. Traficul auto pe această importantă arteră rutieră a fost oprit timp de peste două ore.
Informăm că în judeţul Bihor, începând de ieri şi până duminică, 16 octombrie a.c., circulaţia rutieră va fi întreruptă pe centura municipiului Oradea, în vederea executării unor lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Traficul auto dinspre şi către Cluj-Napoca (DN1) va fi deviat pe câteva străzi din municipiul Oradea.
Tot de ieri au început lucrări de reparaţii şi întreţinere pe DN1- Centura de Vest a municipiului Ploieşti, pe pasarela de la Brazi, la kilometrul 55+720 de metri, pe prima bandă a sensului de mers Braşov – Bucureşti. Se preconizează că lucrările vor fi încheiate în data de 15 noiembrie 2011.
Întrucât în numeroase zone ale ţării plouă şi se semnalează ceaţă, le recomandăm conducătorilor auto să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers, să nu efectueze manevre de depăşire riscante, să circule cu viteză moderată, adaptată stării suprafeţei carosabile, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte şi să utilizeze luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, pentru ca autovehiculele să fie vizibile în trafic.