Agentia Nationala a Functionarilor Publici reaminteste persoanelor interesate ca, pana pe data de 3 octombrie a.c., se pot depune candidaturi in vederea obtinerii unei burse de studiu in Japonia. Bursele se obtin prin intermediul programului Young Leaders Program (YLP), derulat de catre Institutul National de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo si promovat in Romania de Ambasada Japoniei, cu sprijinul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Scopul acestui program este acela de a pregati viitori lideri pentru administratia publica si se adreseaza tinerilor functionari publici si oficiali guvernamentali cu experienta si rezultate excelente in administratia publica. Pentru anul 2011, YLP ofera doua tipuri de programe de studii: Administratia la nivel national (central) – School of Government si Administratia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance.
Persoanele interesate trebuie sa stie ca dosarele se depun la Agentia Nationala a Functionarilor Publici (camera 613), formularele de inscriere putand fi descarcate de pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro. Informatii complete privind programul YLP se pot obtine si accesand site-ul: www.grips.ac.jp.