Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate întreruperi ale traficului rutier pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale, ca urmare a unor accidente de circulaţie.
Totuşi, pe unele sectoare de drum se execută diverse lucrări, iar traficul rutier este uşor îngreunat sau chiar deviat. În judeţul Constanţa, pe raza municipiului Cernavodă se circulă cu viteză redusă din cauza devierii traficului de pe DN22C care este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 metri. Le recomandăm conducătorilor auto să utilizeze rutele ocolitoare prin Hârşova – DN2A sau prin Ostrov – DN3 (unde se traversează Dunărea cu bacul).
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• Pe direcţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• Pe direcţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• Pe direcţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul de cale ferată Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Recomandăm următoarele rute alternative:
• DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic.
Reamintim, de asemenea, că în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 18+230 metri, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraş.
În judeţul Argeş, în localitatea Valea Ursului (arondată comunei Bascov), pe DN7, la kilometrul 120+650 metri, există o trecere la nivel cu calea ferată unde, din cauza unei mici diferenţe de nivel dintre şine şi partea carosabilă, conducătorii auto încetinesc mai mult decât este necesar. Mai ales vinerea şi duminica după-amiaza, în zonă se formează coloane de autovehicule.
În judeţele Arad şi Bihor se execută lucrări de reabilitare şi întreţinere pe DN79 Arad – Oradea şi DN76 Oradea – Deva.
În judeţul Alba, până luni, 26 septembrie 2011, ora 7:00, pe DN7, la intrarea în municipiul Sebeş dinspre Deva, se vor executa lucrări de amenajare a unei intersecţii cu sens giratoriu. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, cu ajutorul piloţilor de dirijare.
În judeţul Mureş, pe DN13A Bălăuşeri – Praid, în zona Viforoasa, au demarat lucrări la un pod, la kilometrul 8+696 metri. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone circulă pe o variantă locală, iar traficul greu de pe ruta Bălăuşeri – Sovata – Gheorgheni (DN13A – DN13B) se desfăşoară deviat, pe DN15, prin Reghin şi Topliţa. Se preconizează că lucrările vor fi terminate la sfârşitul lunii noiembrie.
Pe DN1, în judeţul Braşov, se execută diverse lucrări pe tronsonul Predeal – Braşov, motiv pentru care îi sfătuim pe şoferi să reducă viteza şi să conducă cu atenţie.
Întrucât meteorologii au prognozat pentru acest sfârşit de săptămână vreme în general frumoasă, mulţi automobilişti şi-au ales ca destinaţie staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Vineri şi sâmbătă, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti 48.527 autovehicule, cu 245 mai multe decât săptămâna trecută.
Amintim că în staţiunea Sinaia se desfăşoară Festivalul Toamnei, „Sinaia Forever”. Până la sfârşitul zilei de astăzi, traficul rutier va fi interzis în zona centrală a oraşului. Se circulă deviat, pe DN1 – varianta care trece prin dreptul gării.
Pentru a evita aglomeraţia de pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, le recomandăm conducătorilor auto să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.