Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate întreruperi ale traficului rutier pe autostrăzi şi drumurile naţionale din cauza unor accidente de circulaţie şi nici probleme deosebite de fluenţă a traficului cauzate de numărul mare de vehicule care se deplasează pe un anumit tronson de drum.
Precizăm că până în data de 15 septembrie a.c., traficul rutier este întrerupt pe DN7, pe raza oraşului Titu din judeţul Dâmboviţa, între kilometrii 50+200 metri şi 52+800 metri, din cauza desfăşurării Târgului Anual. Autovehiculele vor circula deviat, pe străzile Nicolae Grigorescu şi Gării.
Reamintim că pe DN1, la Buşteni (în judeţul Prahova), la kilometrul 131+460 metri, se lucrează la un pod şi traficul auto se desfăşoară alternativ. Conducătorii auto se confruntă cu aceeaşi situaţie şi în zona localităţii braşovene Timişul de Jos, unde se execută reparaţii la două podeţe.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, se execută lucrări de modernizare. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic. Reamintim, de asemenea, că în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraş.
Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză încadrată în limitele legale şi adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, să efectueze depăşirile doar după o temeinică asigurare şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte, în aşa fel încât la nevoie, oprirea să se poată face în siguranţă.