Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Dâmboviţa, din această după-amiază până în data de 15 septembrie 2011, pe DN7 se va întrerupe traficul rutier pe raza oraşului Titu, între kilometrii 50+200 şi 52+800 metri, cu ocazia deschiderii Târgului Anual Titu. Autovehiculele vor circula deviat, pe străzile Nicolae Grigorescu şi Gării.
La această oră (12:15), pe DN1, valorile de trafic sunt uşor ridicate pe Valea Prahovei. Dispeceratul de monitorizare de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti 25.475 de autovehicule, cu 1.250 mai puţine decât săptămâna trecută.
Amintim că la Buşteni, la kilometrul 131+460 metri, se lucrează la un pod. De regulă, pe acesta se circulă alternativ, pe o bandă, însă în acest week-end restricţia a fost ridicată, astfel că traficul se desfăşoară normal.
Tot pe DN1, în judeţul Braşov, se execută lucrări la două podeţe în zona Timişu de Jos, la kilometrii 151+390 şi 152+960 metri şi din această cauză traficul se desfăşoară pe o bandă, semaforizat.
În judeţul Constanţa, pe raza municipiului Cernavodă se circulă cu viteză redusă din cauza devierii traficului de pe DN22C care este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 metri. Le recomandăm conducătorilor auto să utilizeze rutele ocolitoare prin Hârşova – DN2A sau prin Ostrov – DN3 (unde se traversează Dunărea cu bacul).
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• Pe direcţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• Pe direcţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• Pe direcţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul de cale ferată Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Recomandăm următoarele rute alternative:
• DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic.
În condiţii similare se circulă şi în judeţul Arad, pe DN79 Arad – Oradea.
Reamintim, de asemenea, că în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 18+230 metri, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraş.
În judeţul Argeş, în localitatea Valea Ursului (arondată comunei Bascov), pe DN7, la kilometrul 120+650 metri, există o trecere la nivel cu calea ferată, unde din cauza unei mici diferenţe de nivel dintre şine şi partea carosabilă autovehiculele încetinesc. La orele de vârf, în zonă se formează coloane de autovehicule.
Ţinând cont de faptul că mâine este ultima zi de vacanţă, traficul rutier va fi deosebit de intens pe principalele drumuri naţionale. Le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp, pentru că la lăsarea serii se va circula în condiţii de aglomeraţie, iar riscul producerii unor accidente rutiere este mai crescut.