Ieri dupa-amiaza, importante forte din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, jandarmi, lucratori din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, sub coordonarea unui procuror, desfasurau actiuni de scotocire in perimetrele situate in zona localitatilor Floresti, Banesti si Campina, pentru a-l gasi pe unul dintre cei doi frati din Targsoru Vechi, sechestrati in noaptea de vineri, 2 septembrie a.c, spre sambata, 3 septembrie a.c., de catre trei consateni.
Dupa cum aminteam intr-unul dintre numerele trecute ale ziarului nostru, principalii suspecti sunt trei consateni (doi frati si un var de-al acestora) care i-ar fi privat de libertate pe cei doi – Adrian Petrescu si Ionut Petrescu – pentru a le aplica o “corectie”, pe motiv ca le-ar fi furat suma de aproximativ 25.000 de lei. Adrian Petrescu, dupa ce a reusit sa scape, a reclamat incidentul prin intermediul numarului unic de urgenta 112, spunand oamenilor legii ca, dupa ce a fost privat de libertate si batut, nu mai stie nimic de fratele lui, neexcluzand varianta ca acesta sa fi fost omorat.
Dupa ce, initial, cercetarile au fost efectuate in comuna Targsoru Vechi si in imprejurimi, acestea s-au extins, oamenii legii incepand sa caute, inca de ieri dimineata, pe raza comunelor Floresti si Banesti, precum si in municipiul Campina, pentru a-l gasi pe Ionut Petrescu, despre care nu se mai stie nimic de mai multe zile. Tot ieri, desi cei trei banuiti primisera, initial, din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, interdictia de a parasi tara, doi dintre acestia au fost retinuti pentru 24 de ore si prezentati instantei, cu propunerea de arestare preventiva pentru lipsire de libertate. In ceea ce priveste infractiunea de omor calificat, pana la gasirea cadavrului, nu se pune problema incriminarii.
(F.T.)