Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti au reuşit să identifice un bărbat şi o femeie care înşelau reprezentanţii societăţilor comerciale prin atribuirea în fals a calităţii de inspector OPC.
Pe 10 august. prin folosirea calităţii mincinoase de angajaţi ai OPC Ploieşti, cei doi au mers la un magazin din Ploieşti unde au încercat să efectueze un control „de specialitate”. Sub pretextul constatării unor nereguli, au primit de la reprezentanţii societăţii suma de 500 lei şi două cartuşe cu ţigări, în schimbul neaplicării de sancţiuni contravenţionale.
În aceeaşi zi au încercat să efectueze „un nou control” la o altă societate comercială din Ploieşti, solicitând angajaţilor suma de 400 lei, în schimbul „bunăvoinţei” lor. Spiritul de observaţie al angajaţilor i-a determinat pe aceştia să verifice telefonic calitatea de anagajat OPC a celor doi, aflând astfel că, de fapt, sunt nişte impostori.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii ploieşteni au reuşit să-i identifice şi depisteze ieri pe cei doi suspecţi.
Faţă de T. Ifim şi G. Mihaela a fost luată iniţial măsura reţinerii, iar în urma prezentării în faţa instanţei de judecată, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.