Cupa Romaniei – in vitrina la Rapid

* Sampania a fost inlocuita cu lapte
Aseara tarziu, pe arena „Lia Manoliu”, din Capitala, in prezenta a doar 10.000 de iubitori ai fotbalului, care au parut, oarecum, „rataciti” in uriasul oval de beton si plastic colorat, echipele bucurestene Rapid si FC National si-au disputat trofeul Cupei Romaniei.
Echilibrul a caracterizat disputa in primele 90 de minute, cu un plus, totusi, pentru gruparea lui Razvan Lucescu, existand momente in care portarul formatiei antrenate dee italianul Cristiano Bergodi, fostul jucator al Astrei si Petrolului, Eugen Nae, a avut interventii inspirate. Dupa minutele regulamentare de joc, scorul a fost de 0-0, urmand sa se desfasoare doua reprize, a cate 15 minute fiecare, de prelungiri si, eventual, daca rezultatul ar fi ramas egal, lovituri de departajare.
Insa, in chiar minutul 91, la un sut cu pamantul al rapidistului Daniel Niculae, expediat de la 18 metri, putin lateral stanga, portarul Eugen Nae a gafat enorm, scapand hilar mingea in plasa. Astfel incat, Rapidul a luat conducerea pe tabela de marcaj.
De aseara, de la ora 22.46, al 12-lea trofeu Cupa Romaniei a intrat in posesia clubului Rapid, golul lui Niculae dovedindu-se decisiv, pana la urma. Rapidistii au fost mai proaspeti in prelungiri, pe fondul emotiei si a caderii fizice a mai modestilor lor adversari, care au pornit finala de pe pozitia outsiderilor. De altfel, Buga a si avut, chiar de doua ori, posibilitatea de a mari avantajul echipei sale.
Pana la urma, experienta jucatorilor si antrenorului de la Rapid si-a spus cuvantul, Mircea Sandu, presedintele FRF, inmanandu-i, dupa finala, trofeul Cupa Romaniei lui Vasile Maftei, capitanul echipei invingatoare. De data aceasta, sampania a fost inlocuita cu lapte. A urmat turul de onoare si, apoi, petrecerea de la un restaurant din Bucuresti.
Dragos TRESTIOREANU