Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme de fluenţă pe autostrăzi.
Însă pe mai multe tronsoane rutiere importante se execută lucrări şi, din acest motiv, circulaţia auto este îngreunată.
Semnalăm, în acest sens, DN1, arteră pe care se realizează reparaţii în trei zone. În toate aceste puncte este vorba despre lucrări la unele poduri sau podeţe, iar traficul auto se desfăşoară alternativ, în ambele sensuri: km. 131+460, la Buşteni (judeţul Prahova), km. 118+846, situat pe segmentul Posada – Sinaia (judeţul Prahova) şi tronsonul kilometric 151+390 – 152+299, la Timişu De Jos (judeţul Braşov). Facem precizarea că lucrările de la kilometrul 118 vor fi terminate în această după-amiază.
Pentru evitarea aglomeraţiei de pe Valea Prahovei, ţinând cont şi de faptul că astăzi începe sfârşitul de săptămână şi foarte mulţi automobilişti se vor deplasa înspre zonele turistice, recomanăm să se circule pe DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 şi 378+116, este închis pentru lucrări. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare. Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul de cale ferată Kogălniceanu, la kilometrul 367+243, iar circulaţia rutieră se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 şi 19+220, se execută lucrări de modernizare. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic. Reamintim, de asemenea, că în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 18+230, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată, iar circulaţia către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraş.
În judeţul Argeş, în localitatea Valea Ursului (arondată comunei Bascov), pe DN7, la kilometrul 120+650, există o trecere la nivel cu calea ferată unde, din cauza unei mici diferenţe de nivel între şine şi partea carosabilă, autovehiculele reduc viteza. În zonă se circulă îngreunat.
În fine, precizăm că pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, astăzi se execută, până la ora 16.00, lucrări la glisiera mediană în zona kilometrului 56, pe sensul către Capitală. Astfel, traficul auto pe banda numărul 2 este restriţionat pe o porţiune de aproximativ 300 de metri.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, Centrul INFOTRAFIC le recomandă conducătorilor auto să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri riscante, să utilizeze luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri şi să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculele care circulă înainte. De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să fie foarte prudenţi atunci când traversează, deoarece în statistici traversarea neregulamentară ocupă unul dintre primele locuri între cauzele generatoare de accidente rutiere grave.