Specialistii sustin ca exista alimente care ne fac pielea si parul mai frumoase, unghiile mai sanatoase, care ajuta la reducerea ridurilor, care ne dau energie si totodata alimente cu efecte afrodiziace care ne confera o atitudine seducatoare, potrivit Healthy.
Fructele contin minerale si vitamine cu rol esential in frumusete. Acesti nutrienti refac structura retelei de colagen de sub piele si a retelei elastice, astfel pielea capata aspect tanar si ferm. Ultimul organ caruia ii sunt cedati nutrientii din sange este pielea. Asadar la cele mai mici avitaminoze pielea sufera prima.
De aceea zilnic trebuie consumate fructe, cel putin trei, intr-o masa separata. Se recomanda sa consumati dupa-amiaza fructele, astfel incat sa fie suficient timp intre mese si sa va bucurati de o gustare delicioasa fara a va face probleme de calorii.
Alune, nuci, seminte, caju – consumate necoapte aduc un aport impresionant de acizi grasi nesaturati si de substante hranitoare. Acestea au printre alte efecte si acelea de emoliere a pielii din interior spre exterior si de hranire a firului de par si a unghiilor. Daca mancati un castronas de seminte de floarea soarelui crude sau de dovleac, de miez de nuca sau alune/caju necoapte, veti vedea ca pielea capata stralucire, parul devine mai sanatos, creste mai repede, nu mai cade, iar unghiile se intaresc.
Cacao, capsuni si vanilie sunt considerate unele dintre cele mai afrodiziace alimente. Acestea va vor face mai atragatoare, mai senzuala, va vor starni pofta de… dragoste. Alte alimente afrodiziace ar mai fi ardeiul iute, unele condimente, ciocolata etc.
Mierea este plina de nutrienti, vitamine si minerale naturale, substante active cu puternic raspuns in organism.
Astfel mierea ofera proprietati vindecatoare, sporeste imunitatea, regenerarea celulara, hraneste tesuturile si inhiba procesele de imbatranire din corp. Incercati sa inlocuiti zaharul cu miere, dar nu consumati mai mult de trei linguri de miere pe zi.
Invatati sa iubiti apa in locul altor bauturi! Cafeaua de dimineata se accepta, insa in restul zilei beti doar apa plata, cel mult o ceasca-doua de ceai. Renuntati la sucurile din comert, chiar si la sucurile facute acasa – mancati fructele proaspete. Apa are roluri vitale in organism si daca doriti un tratament de prevenire al ridurilor, atunci sa stiti ca de fapt cel mai bun tratament preventiv in acest sens este reprezentat de combinarea gimnasticii faciale cu consumul suficient de apa.