Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 11.30 nu erau semnalate întreruperi ale traficului rutier pe autostrăzi sau drumuri naţionale din cauza unor accidente de circulaţie.
Însă, pe unele sectoare de drum lucrările care se desfăşoară îngreunează traficul rutier. Astfel, pe DN 1, în judeţul Prahova, circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ, pe o bandă, în zona unui pod aflat în lucru pe tronsonul Posada – Sinaia. La Buşteni se execută lucrări la un alt pod, situat la kilometrul 131+460 metri, dar nu au fost impuse, deocamdată, restricţii. Tot pe DN1, în judeţul Braşov, se execută lucrări la ieşirea din Predeal către Azuga şi, din această cauză, traficul se desfăşoară pe o bandă, semaforizat.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic. De asemenea, în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti fiind deviată pe strada Fulger din oraş.
Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării, să circule cu viteză moderată, adaptată la condiţiile de trafic, să se asigure înaintea schimbării direcţiei de mers sau atunci când intenţionează să efectueze depăşiri şi să aibă în permanenţă centurile de siguranţă cuplate.