Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN7, în judeţul Argeş, traficul rutier se desfăşoară îngreunat la o trecere la nivel cu calea ferată situată în localitatea Valea Ursului (comuna Bascov), la kilometrul 120+650 metri, deoarece traversarea liniilor se face cu viteză redusă.
Pe DN1, în judeţul Prahova, pe segmentul Posada – Sinaia, traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o bandă, la kilometrul 118+846 metri, pe un pod aflat în lucru. Aici s-au format coloane de maşini de aproximativ o jumătate de kilometru în ambele sensuri.
Pentru evitarea zonei, conducătorii auto care doresc să ajungă la Braşov pot circula pe DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, iar cei care au ca destinaţie staţiunile de pe Valea Prahovei pot să utilizeze DN7 Bucureşti – Bâldana, DN71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.
Reamintim, de asemenea, că traficul rutier este întrerupt pe DN22C Cernavodă-Basarabi, în zona Cernavodă, din cauza lucrărilor la podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră. Traficul uşor este deviat prin municipiul Cernavodă, pe DJ223C Cernavodă – Ştefan cel Mare (de unde se intră pe DN22C).
Deşi, potrivit informaţiilor primite de la Secţia de Poliţie Autostrăzi, la această oră nu sunt probleme de fluenţă a circulaţiei la ieşirea de pe Autostrada Soarelui pe DN22C, este posibil ca în orele următoare numărul de autovehicule pe acest tronson să crească, iar la intrarea în municipiul Cernavodă să se circule îngreunat.
Pentru evitarea zonei, pe litoralul Mării Negre se poate ajunge şi pe următoarele rute alternative:
• A2 Bucureşti – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa;
• A2 Bucureşti – Drajna – DN21 Drajna – Călăraşi – DN3 Călăraşi – Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa (sau A2 Bucureşti – Lehliu-Gară – DN3 Lehliu-Gară – Călăraşi – Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare.
Tot în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 18+230 metri, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraşul Buftea.