• Disponibilizarile au fost stopate si, in plus, s-au facut angajari

Dupa lungi perioade de „cadere libera”, de aproximativ un an activitatea Uzinei Mecanice Plopeni a cunoscut un usor reviriment. Acest fapt nu se datoreaza, in primul rand, sprijinului companiei din care face parte – Romarm, ci implicarii mult mai active in asigurarea portofoliului de comenzi pentru sectorul civil din partea noii conduceri a uzinei, in frunte cu directorul general Claudia Oprisenescu. Prin cresterea numarului de comenzi de produse ori subansamble pentru diverse sectoare ale economiei, s-a reusit nu doar sa nu mai fie nimeni concediat, ci chiar sa se angajeze circa 40 de oameni, efectivul total depasind, astfel, 200 de persoane.
Conform precizarilor liderului sindicatului U.M. Plopeni – Mircea Nicolae – prin angajarile efectuate in ultima vreme, s-a reusit repunerea in functiune a sectiei forja, si vor putea urma si altele, daca numarul comenzilor va creste in continuare. „Din cate am inteles, specialistii companiei Romarm poarta discutii, in acest sens, inclusiv cu parteneri externi. Pe de alta parte, imbucurator este si faptul ca aproape toti cei nou angajati fac parte din categoria personalului direct productiv, fapt ce a condus la imbunatatirea, per ansamblu, a raportului fata de personalul TESA”, a adaugat interlocutorul nostru.
In momentul de fata, in sectia prelucrari se lucreaza la trei schimburi, iar in celelalte sectii – doar la schimbul I sau in ture permanente, in functie de profilul fiecareia. In ceea ce priveste paza uzinei, aceasta nu mai este asigurata, de ceva timp, de personalul propriu, incheindu-se un contract cu o firma particulara specializata, masura care conduce la reducerea bugetului de cheltuieli al unitatii cu circa 40.000 de lei, anual. Activitatea uzinei cunoscand, cum notam, un usor reviriment, a devenit posibil ca si angajatii sa-si incaseze, la timp, salariile, acestea reprezentand, in medie, 1.300 de lei net.
C. DUMITRU