Forma vegetala a unei paduri desfrunzite, pe locul patinoarului “Mihai Flamaropol”
Sala de sport multifunctionala care va fi construita in Bucuresti, pe locul patinoarului “Mihai Flamaropol”, va avea 16.000 de locuri si va costa aproximativ 60 de milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern postat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
Nota de fundamentare a hotararii de Guvern descrie cu bogatie de detalii arhitectura viitoarei sali multifunctionale. “Anvelopanta reinterpreteaza, intr-o maniera contemporana, ideea porticului clasic, realizand un spatiu de tranzitie intre interior si exterior foarte potrivit climei locale. Dinamismul specific functiunii gazduite transpare in imaginea exterioara prin dispunerea aleator variata si inclinata fata de planul vertical al “coloanelor”. Modul in care aceste elemente se profileaza pe invelisul curbat al salii reprezinta si o trimitere la forma vegetala a unei paduri desfrunzite”, se arata in nota care a stat la baza hotararii de guvern.
“Elementul de umbrire care defineste totodata si principalul volum al salii este realizat dintr-un ecran translucid, cu sectiune curba si structura proprie de sustinere agatata de structura de rezistenta a salii. Acest element filtreaza lumina actionand ca un parasolar, ascunde echipamentele tehnice destinate ventilarii, racirii si altor instalatii necesare ale salii si creeaza un invelis uniform, subliniind forma compacta a cladirii”, mentioneaza documentul oficial. Nota specifica faptul ca, in prezent, in Romania nu exista o astfel de sala de sport multifunctionala, care sa corespunda standardelor internationale pentru pregatirea sportivilor si organizarea de competitii internationale, ceea ce “obliga sportivii romani sa evolueze in competitiile oficiale (Campionate Mondiale, Europene, Cupe europene etc.) organizate in spatii improprii, fara dotari, la nivel de competitivitate redus”.

Un roman a semnat cu FC Barcelona
Romania se poate mandri ca are un jucator la cea mai buna echipa de fotbal a momentului, FC Barcelona. Alexandru Iloaie este numele jucatorului roman ce evolueaza la gruparea catalana, ce-i drept, la Academia La Masia. Iloaie are 15 ani si a fost remarcat de Sergi Barjuan, fost coleg cu Hagi si Popescu, la un meci pe care il disputa pentru echipa CF Villanova. “Am jucat in mai multe meciuri, la juniori, dar si la seniori, iar la partida cu Nastic Taragona a venit si Sergi Barjuan, antrenorul de la juvenil B a echipei Barcelonei. M-a urmarit tot meciul, iar la final m-a invitat sa dau niste probe. Am mers, m-au pus sa joc, sa arat ce pot, dupa care, pentru ca aveau lipsa un fundas stanga, m-au introdus pe teren”, a declarat Iloaie. Iloaie, care a plecat din Romania pe cand avea 10 ani, s-a mutat deja in complexul de pregatire al juniorilor de la Barcelona, acolo unde va avea asigurata pregatirea sportiva si cea scolara. In plus, va beneficia si de o indemnizatie financiara.

Vicecampion european la culturism, decedat intr-un accident
Cristian Costescu, vicecampion european la culturism,a decedat in urma unui accident rutier produs duminica noaptea in Bucuresti. Culturistul se afla pe motocicleta si a fost acrosat de un autoturism Audi care si-a schimbat directia de mers. El a fost aruncat in urma impactului, iar motocicleta distrusa. Sportivul avea 21 de ani si a castigat in 2010 medalia de bronz la categoria fitness masculin din cadrul Campionatului European de Culturism si Fitness pentru juniori.