Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră se circulă în condiţii normale pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi.
Pe DN1 Braşov – Bucureşti valorile de trafic vor fi şi astăzi ridicate. În a doua parte a zilei, când foarte mulţi automobilişti se vor întoarce în capitală, se va circula în coloană pe raza staţiunilor montane, pe sensul către Ploieşti.
Precizăm că pe segmentul Posada – Sinaia, circulaţia rutieră fost reluată pe ambele benzi pe podul de la la km 118+846 metri. Cu toate acestea, autovehiculele încetinesc pe un alt pod, situat în apropiere, din cauza deteriorării rosturilor de dilataţie şi, din această cauză, pot avea loc blocaje în trafic.
Ţinând cont de faptul că în judeţul Braşov se execută lucrări pe tronsonul Predeal – Săcele, iar în zona Timişul de Jos traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o bandă, semaforizat, le recomandăm conducătorilor auto să folosească ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.
De asemenea, le recomandăm celor care vor porni din zona Bran-Moeciu să circule pe DN73 Braşov – Piteşti – Autostrada A1 Piteşti – Bucureşti.
În judeţul Constanţa circulaţia se va intensifica mai întâi pe DN39, în zona Agigea – Eforie. Apoi, spre după-amaiză, este foarte posibil să se formeze coloane de maşini la intrarea în municipiului Cernavodă dinspre Constanţa, din cauza devierii traficului de pe DN22C care este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 metri. Le recomandăm conducătorilor auto care se îndreapră către Bucureşti să folosească următoarele rute ocolitoare:
– DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia, DN21 Slobozia – Drajna, autostrada A2 Drajna – Bucureşti.
– DN3 Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (unde se traversează Dunărea cu bacul) – Călăraşi – Lehliu-Gară – autostrada A2 Lehliu-Gară – Bucureşti (sau, din Călăraşi, DN21 către Drajna, autostrada A2 Drajna – Bucureşti.
Având în vedere că mulţi automobilişti care pornesc din partea de sud a litoralului vor circula pe segmentul de autostradă Agigea – Murfatlar, este posibil ca la intersecţia cu DN3 (în apropiere de Murfatlar) să apară probleme de trafic. Le recomandăm, de asemenea, să circule pe DN3, către Ostrov, respectiv Călăraşi.
Conducătorii auto care nu doresc să folosească bacul pot evita aglomeraţia de pe raza municipiului Cernavodă ieşind din DN3 înainte de Ostrov, la Ion Corvin, urmând apoi firul DJ 223 către Rasova, până la intersecţia cu Autostrada Soarelui.
Având în vedere că astăzi, 15 august, este sărbătoare legală, reamintim că sunt instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele destinate transportului rutier de mărfuri, pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E), în conformitate cu prevederile H.G. nr.1777/2004, cu modificările ulterioare. Restricţiile se aplică vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în intervalul orar 6.00-22.00.
Precizăm, de asemenea, că în judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări până în data de 15 ianuarie 2012. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• pentru relaţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• pentru relaţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• pentru relaţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul CF Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Rute alternative:
• DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare.
De asemenea, amintim că partea bulgară a Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse este în reparaţii şi din această cauză sunt instituite restricţii.