În ziua de 21.06.2001, poliţiştii din Breaza au fost sesizaţi de către un cetăţean german care deţine o casă de vacanţă în localitate, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în casa respectivă şi din interior au sustrase unelte electrice şi aparatură electronică, în valoare de 20.000 lei.
În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat principalii suspecţi, aceştia fiind trei bărbaţi din localitate, care, în perioada februarie – martie 2011, au pătruns prin efracţie, de mai multe ori în locuinţa sus menţionată, de unde au sustras bunuri pe care le-au comercializat unor diferite persoane.
La domiciliul unuia dintre suspecţi a fost găsit un pistol marca „RECK”, model G5, calibru 8 mm, fabricat în Germania, despre care a declarat că l-a sustras din locuinţa părţii vătămate.
Din declaraţia părţii vătămate, rezultă faptul că în anul 1998, acesta a achiziţionat din Germania o rulotă pe care a folosit-o drept locuinţă până la finalizarea construcţiei casei de vacanţă.
În anul 2002, când s-a mutat în locuinţă şi a transferat unele obiecte de uz casnic din rulotă, a descoperit într-un sertar pistolul respectiv. Considerând că este un pistol cu gaze acesta l-a depozitat într-un sertar, fără să-l declare organelor de poliţie.
În prezent, cei trei suspecţi sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, iar cetăţeanul german pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.