Pe 5 august, Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova a sarbatorit 20 de ani de la infiintare. Cu acest prilej, presedintele Silviu Crangasu, aflat in exercitarea celui de-al doilea mandat, ne-a raspuns la cateva intrebari, pe care i le-am adresat in numele cititorilor ziarului Prahova.

– De la infiintare si pana acum AJF Prahova a avut trei presedinti.
– Asa este. Dar imi pare rau sa o spun ca primul presedinte al asociatiei, Mihai Ionescu, din anul 1991, nu mai este printre noi. Al doilea a fost Mircea Dridea care a avut un mandat, iar eu sunt la al doilea mandat. Toti trei am muncit sa tinem la un standard ridicat valoarea fotbalului prahovean si pot sa spun ca ma mandresc ca am urmat celor doi. Ma straduiesc sa organizez totul foarte bine pentru a mentine valoarea fotbalului local.
– Vreti sa-l depasiti pe Mircea Sandu, de la FRF, ca numar de mandate?
– Nu tin neaparat sa depasesc acest record. Totul are o limita si atunci cand voi simti ca nu mai pot, imi voi anunta retragerea, dar voi sluji, in continuare, fotbalul, din alte posturi.
– Trei presedinti, in 20 de ani, reprezinta o medie mare?
– Nici pe departe. In alte judete sunt aceiasi presedinti de 20 de ani, deci media nu este una mare. Dar, acum, sunt niste lucruri care ma ambitioneaza si trebuie sa duc mai departe munca pe care mi-am dorit sa o realizez.
– Este greu, domnule Crangasu, sa conduceti AJF Prahova?
– Este o munca foarte grea, dar si una foarte responsabila. Trebuie sa formam arbitri de calitate, sa avem competitii foarte bune in care sa acceada cei mai buni copii care sa se duca spre performanta. Deci, totul trebuie sa fie facut cu profesionalism si raspundere.
– Ionut Lupescu – directorul general al FRF si invitatul special al AJF, spunea ca aici, la baza piramidei, este adevaratul fotbal.
– Da, este foarte adevarat. Activitatea formativa se face la nivelul judetului. Printre exemple pot sa mentionez Cupa Mos Craciun – din care au izvorat foarte multe talente, printre care Budescu, Cursaru sau Prodan, de data recenta. Trebuie sa cautam neincetat si sa aducem catre performanta copiii cu calitati.
– Prahova este judetul cu cele mai multe echipe de fotbal afiliate la nivelul AJF. E mai dificil de condus?
– Intr-adevar, este mai greu din punct de vedere organizatoric, in sensul ca responsabilizeaza foarte mult comisiile AJF. Solicita foarte mult arbitri, mai ales ca pe toate esaloanele sunt meciuri foarte dificile de condus, la care standardele oficialilor AJF trebuie sa fie unele ridicate.
- Ce va doriti pentru continuarea mandatului?
- Imi doresc cat mai multe performante in ceea ce priveste activitatea AJF. Sa continuam cu promovabilitatea la nivelul Ligii a III-a, dar si cat mai multe competitii care sa ridice calitatea fotbalului judetean.
Cristi DAMIAN