Aderarea pune bir greu pentru IMM
Aderarea la Uniunea Europeana va aduce costuri marite pentru intreprinderile mici si mijlocii. Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu a declarat ca, de la 1 ianuarie 2007, microintreprinderile vor fi impozitate cu 16% pe profit, in loc de 3% pe cifra de afaceri, cum se intampla in prezent. Este a doua crestere a acestei taxe, dupa dublarea de la 1,5% la 3% la inceputul anului trecut, odata cu introducerea cotei unice de impozitare.
Directorul general al Fondului Proprietatea a demisionat
Nicolae Ivan a demisionat din functia de director general al Fondului Proprietatea.
El a declarat ca a luat aceasta decizie la cererea actionarului majoritar, Ministerul Finantelor Publice.
Nicolae Ivan a precizat ca nu ar fi demisionat din functia de director general daca ministerul nu i-ar fi cerut-o.
Ministrul finantelor a emis un ordin prin care l-a eliberat din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea.
Avertizare europeana asupra inundatiilor
Autoritatile romane ar putea afla cu zece zile inainte ce zone sunt expuse riscului de a fi inundate. Institutul National de Hidrologie si Joint Research Center au semnat un acord prin care Romania este inclusa in aria de acoperire a Sistemului european de alerta privind inundatiile. Potrivit acestuia, datele primite din teritoriu trebuie trecute printr-un sistem model, dupa care sunt elaborate prognoze pentru zonele inundate, de doua ori pe zi. Oficialii europeni spun ca dupa implementarea acestei metode autoritatile vor primi informatii suplimentare fata de previziunile locale si astfel vor avea mai mult timp sa pregateasca masurile de prevenire a inundatiilor. Programul aduce o serie de avantaje si la nivel european. In timpul unei crize, Comisia Europeana va acorda asistenta in administrarea ajutoarelor.
Tara noastra coboara in clasamentul competitivitatii economiei
Romania este a 57-a din lume din punct de vedere al competitivitatii economiei.
Fata de anul trecut tara noastra a coborat doua locuri.
Bulgaria si-a mentinut pozitia de anul trecut si ne depaseste cu nu mai putin de 10 locuri, arata un studiu publicat de un institut din Elvetia pentru managementul dezvoltarii.
Conform studiului, inaintea Romaniei mai sunt Cehia pe locul 31, Ungaria 41, Slovacia 39 si Turcia pe locul 51.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDaruirea nu modifica tabela !
Articolul următorINTERVIUL ZILEI