Candiaţii la concursul de admitere pe bază de dosar de la Universitatea de Petrol Gaze Ploieşti au aflat marţi seară dacă au ocupat un loc la una dintre cele cinci facultăţi ale instituţiei.
Anul acesta, la unele dintre domeniile de studii, absolvenţii de liceu care au prins ultimele locuri au avut medii mai mari de 8.00 sau chiar mai mari de 9.00. De exemplu, la Facultatea de Ştiinţe Economice, domeniul Finanţe (zi, fără taxă) ultima medie a fost 9,20, la domeniile Contabilitate şi Management – 9, 10, iar la Administrarea Afacerilor – 9, 29.
La Facultatea de Litere şi Ştiinţe, domeniul Ştiinţe Administrative (forma de învăţământ zi, fără taxă) ultima medie de intrare a fost 9, 27, iar cel care a ocupat ultimul loc la Ştiinţe ale Educaţiei a avut 9, 22. La Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor (IPG) cea mai mare ultimă medie a fost 7, 99 (domeniul Mine, petrol, gaze , zi, fără taxă.
Până în luna septembrie, listele vor fi actualizate de câteva ori, după ce unii vor renunţa la anumite domenii ori vor decide să urmeze o facultate la altă universitate.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla din ediția de mâine, 21 iulie, a ziarului Prahova.