Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Prahova, până în jurul orei 11:00, traficul rutier a fost restricţionat pe DN1, în zona Posada, la kilometrul 112+500 m, pe sensul Braşov – Ploieşti, în vederea ridicării unui autotren care a ieşit în afara părţii carosabile în urmă cu câteva zile. Circulaţia s-a desfăşurat pe cele două benzi aferente sensului de mers Ploieşti – Braşov, în ambele direcţii.
Pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 12, până la ora 14:00 se execută lucrări în zona mediană, fiind afectată banda a doua a sensului de mers Bucureşti – Cernavodă. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe prima bandă.
În judeţul Alba, pe DN1, până la data de 1 septembrie 2011, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul CF Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Rute alternative:
-DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
Pe DN1, la kilometrul 53 (localitatea Bărcăneşti, judeţul Prahova) sunt instituite restricţii pe câte o bandă a ambelor sensuri de mers, în vederea executării lucrărilor la pasajul viitoarei autostrăzi.
Tot pe DN1, în judeţul Prahova, se efectuază lucrări de reparaţii pe segmentul Posada – Sinaia la două poduri, în zona lilometrilor 113 şi 118, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe un fir.
Pe DN7, între localităţile vâlcene Căciulata şi Brezoi, între kilometrii 200+615 şi 201+251, se consolidează un viaduct. Traficul se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat.
Reamintim că circulaţia este întreruptă pe DN22C, în zona Cernavodă, din cauza lucrărilor la podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră. Traficul uşor este deviat prin municipiul Cernavodă, pe DJ223C Cernavodă – Ştefan cel Mare (de unde se intră în DN22C), iar cel greu pe DN2A, prin Hârşova.
Precizăm de asemenea că, potrivit informaţiilor primite de la Poliţia de Frontieră Română, autorităţile din Bulgaria au demarat repararea părţii bulgare a Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse. Până la data de 28 august 2011, circulaţia va fi restricţionată pe o bandă şi se va desfăşura cu ajutorul semafoarelor.
Având în vedere că în această perioadă a anului traficul rutier înregistrează valori ridicate pe acest pod, le recomandăm conducătorilor auto să folosească celelalte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria.