* Sucurile se vor prepara numai din fructe sau legume cat mai proaspete
* Inainte de a fi introduse in storcator, fructele si legumele trebuie spalate foarte bine cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri, coaja fiindu-le pastrata
* Inainte de consumarea sucului si trei ore dupa, nu se va manca nimic
* Sucul se consuma numai in primele trei ore dupa preparare, cat mai incet posibil, de-a lungul a 1 – 2 ore
* Sucul cu gust nu tocmai placut poate fi amestecat cu un altul
* Cand se consuma in exclusivitate suc, cantitatea respectiva va fi de 1 – 2 litri pe zi
Iata utilizarea terapeutica a celor mai cunoscute sucuri:
– sucul de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloza;
– sucul de capsuni: boli reumatice, tulburari de crestere (la copii);
– sucul de cirese: boli reumatice, ateroscleroza, guta, obezitate, fragilitate vasculara;
– sucul de dude: constipatie, afte, stomatite;
– sucul de grapefruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, fragilitate vasculara;
– sucul de lamaie: oboseala, convalescenta, ulcer gastric, perioada de crestere la copii;
– sucul de mere: boli reumatice, guta, constipatie, astenie, ateroscleroza (profilactic);
– sucul de pere: anemii, astenie, diaree, guta, surmenaj, tuberculoza;
– sucul de prune: oboseala, boli reumatice, ateroscleroza, constipatie;
– sucul de struguri (numit, datorita calitatilor sale deosebite si “lapte vegetal”): boli reumatice, guta, litiaza biliara si urinara, obezitate (in acest ultim caz, in exclusivitate, cate un litru pe zi, 1 – 2 zile pe saptamana);
– sucul de cartofi: ulcer gastric si duodenal, diabet zaharat (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de lamaie);
– sucul de castraveti: boli reumatice, guta (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de struguri), riduri (in aplicatii externe);
– sucul de ceapa: diabet zaharat, boli reumatice, prostata, edeme (simplu sau amestecat cu suc de morcovi sau de telina);
– sucul de morcovi: ulcer, colita, diaree, constipatie, boli hepato-biliare, intoxicatii, boli de piele, imbatranire precoce, cancer pulmonar (profilactic; simplu sau amestecat cu suc de telina, de patlagele rosii, de patrunjel si putina zeama de lamaie);
– sucul de napi: litiaza urinara, guta, bronsita, tuse, obezitate, furunculoza, degeraturi (uz extern);
– sucul de papadie: litiaza biliara si urinara, insuficienta hepatica, boli reumatice, guta, obezitate, ateroscleroza (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de patrunjel);
– sucul de praz: litiaza urinara, insuficienta renala, boli reumatice, guta, obezitate, ateroscleroza (amestecat cu suc de telina sau de patrunjel);
– sucul de patlagele rosii: anorexie, astenie, intoxicatii cronice, oboseala, ateroscleroza, boli reumatice, litiaza biliara si urinara, guta (simplu sau amestecat cu suc de patrunjel);
– sucul de ridichi (negre sau rosii): litiaza urinara si biliara, boli reumatice, anorexie (se consuma simplu);
– sucul de salata (laptuci): insomnie, nevroze, palpitatii, excitatie sexuala (simplu sau amestecat cu suc de telina, de patrunjel, de patlagele rosii);
– sucul de sfecla rosie: anemie, tuberculoza, guta, demineralizare (simplu sau in amestec cu suc de telina sau de patrunjel) – coloreaza urina in rosu, ceea ce nu trebuie sa ingrijoreze;
– sucul de spanac: convalescenta, oboseala (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de patrunjel);
– sucul de sparanghel: oboseala (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de spanac);
– sucul de telina: oboseala, tuberculoza, boli reumatice, guta, litiaza urinara, boli de plamani, impotenta sexuala (simplu sau amestecat cu suc de patlagele rosii sau de spanac);
– sucul de varza cruda: gastrite, ulcer, bronsite, oboseala (simplu sau amestecat cu suc de cartofi, de morcovi sau de patrunjel).















