La data de 18.07.2011, în jurul orei 18.20, Dispeceratul Poliţiei Oraşului Mizil a fost sesizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – Secţia Pediatrie cu privire la faptul că la această unitate medicală a fost adus în stare de inconştienţă minorul C. L., în vârstă de 2 ani şi 5 luni, din oraşul Mizil, care prezenta simptome de intoxicaţie cu substanţă necunoscută.
Părinţii minorului sunt plecaţi în Italia de aproximativ o lună, fiind lăsat în grija bunicilor, care locuiesc în Mizil.
Astfel, pe fondul nesupravegherii de către bunici, minorul a găsit pe un câmp din apropierea locuinţei acestora, într-o zonă unde sunt depozitate reziduri menajere, un recipient tip PET, care conţinea o substanţă necunoscută, pe care a băut-o.
După ingestia substanţei, minorul a manifestat simptome de intoxicaţie, fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Mizil cu un echipaj al ambulanţei, apoi la Spitalul Judeţean Ploieşti – Secţia Pediatrie – Unitatea Primire Urgenţe, unde în prezent îi este acordat tratament de specialitate.
Medicii i-au stabilit diagnosticul “intoxicaţie accidentală cu insecticid”, pronosticul de supravieţuire fiind rezervat. S-a luat legătura cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 5 Poliţie, care s-au deplasat la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Ploieşti şi au ridicat recipientul din care minorul a ingerat substanţa respectivă, recipient care a fost predat apoi lucrătorilor Poliţiei Oraşului Mizil.
Totodată, au fost informaţi şi lucrătorii din cadrul Primăriei Oraşului Mizil – Serviciul de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Cauza se află în atenţia lucrătorilor din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale, şi în funcţie de evoluţia stării de sănătate a minorului se va stabili încadrarea juridică a faptei.