Constiente de importanta rolului pe care il au in politica, reprezentantele partidelor aflate in opozitie au inceput sa se pregateasca pentru marea batalie electorala de anul viitor.
Liberalele au dat startul acestor actiuni prin programul de pregatire politica initiat de Organizatia Femeilor Liberale (OFL), manifestarile fiind organizate pe regiuni ale tarii.
Femeilor liberale prezente la programele de pregatire li s-au transmis mesaje care sa le ajute sa cunoasca mai bine principiile liberalismului, dar si propunerile incluse in oferta politica a USL, acestea beneficiind si de cursuri speciale de instruire in privinta celui mai potrivit mod de a comunica aceasta oferta. Tot in cadrul seminariilor, reprezentantele OFL au fost instruite in privinta managementului organizational, a comunicarii catre electorat, dar si a comunicarii interne care trebuie sa devina mai eficienta in vederea organizarii urmatoarelor perioade electorale. A doua etapa a programului de pregatire politica va demara in luna octombrie si va reuni femeile liberale candidate din partea USL si care vor fi implicate efectiv in campaniile electorale urmatoare.
Conform informatiilor pe care le-am aflat de la Simona Schnelbach, presedintele Organizatiei de Femei Prahova a PNL, liberalele din judet au participat, alaturi de reprezentante din alte zone ale tarii, la reuniunea care a fost organizata in municipiul Iasi, la inceputul lunii iulie.
Dar, in perspectiva alegerilor de anul viitor, si reprezentantele PSD din Prahova vor participa la o serie de actiuni politice. Conform declaratiilor Fabioarei Ionescu, presedintele Organizatiei de Femei Prahova a PSD, reprezentantele organizatiei pe care aceasta o conduce urmeaza sa participe la “Scoala de vara a PSD”.
In ceea ce priveste implicarea social-democratelor in batalia electorala de anul viitor, Fabioara Ionescu a mentionat ca “dorinta noastra este ca, din numarul candidatilor propusi de PSD pentru alegerile locale din Prahova, de anul viitor, 30% dintre cei nominalizati sa fie femei”.
Nu in ultimul rand, interlocutoarea noastra a adaugat ca, din aceasta toamna, cand femeile din PSD si PNL se vor reuni sub aceeasi sigla a Uniunii Social-Liberale, organizatiile de femei ale celor doua formatiuni politice din Prahova vor organiza actiuni comune, inclusiv in perspectiva alegerilor de anul viitor. Asa cum v-am informat intr-una dintre editiile ziarului nostru, la nivel national, conducerea Organizatiei de Femei a PSD a hotarat inceperea unei colaborari cu organizatia similara a PNL, in vederea constituirii “USL la femei”.
N.DUMITRESCU