Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe DN 1, la km 53, în localitatea Bărcăneşti, zonă în care traficul rutier este restricţionat din cauza lucrărilor la pasajul care supratraversează DN1, I.P.J. Prahova împreună cu CNADNR şi reprezentanţii societăţii care efectuează lucrările au dispus următoarele măsuri suplimentare:
– în zilele de vineri şi sâmbătă se va circula pe două benzi de deplasare pe sensul de mers Bucureşti – Braşov şi pe o singură bandă de deplasare pe sensul Braşov – Bucureşti
– în zilele de duminică şi luni se va circula pe două benzi pe sensul de mers Braşov – Bucureşti şi pe o singură bandă de deplasare pe sensul de mers Bucureşti – Braşov
Le recomandam conducătorilor auto care tranzitează zona să circule cu prudenţă, să respecte indicaţiile piloţilor de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere.
De asemenea, recomandăm mărirea distanţei în mers între vehicule, folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, şi atenţie sporită la efectuarea depăşirilor. Îi sfătuim, totodată, pe cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza. Precizăm că aceasta este o obligaţie legală.
În acest context reamintim că în situaţia în care tronsoanele Bucureşti – Ploieşti şi Ploieşti – Braşov ale DN1 se vor aglomera, cei care doresc să ajungă la Braşov pot utiliza ruta alternativă:
• DN 1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.
În staţiunile montane prahovene se poate ajunge şi pe varianta DN 7 Bucureşti – Bâldana – DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.