Primul presedinte al Romaniei post-revolutionare, Ion Iliescu, a ajuns la spital in august 1994 din cauza unei crize de stomac. Autoritatile au incercat sa nu dea publicitatii aceasta informatie. Insa dupa ce presa a aflat, conducerea Spitalului Elias si presedintia au confirmat spitalizarea lui Iliescu. Dupa investigatii amanuntite, medicii i-au extirpat vezica biliara. El nu a mai avut probleme cu spitalul timp de 11 ani.
In mai anul trecut, Ion Iliescu a fost internat de urgenta la Spitalului Universitar Elias, din cauza unei crize de inima. Medicul Sorin Oprescu a confirmat ca Ion Iliescu are cardiopatie ischemica. Apropiatii fostului presedinte au legat insa acest eveniment neplacut de esecul usturator de la Congresul PSD, care a dus la inscaunarea lui Mircea Geoana in fotoliul de presedinte al partidului. Totusi, in ciuda varstei inaintate – 75 de ani – Ion Iliescu a facut fata cu bine interventiei chirurgicale la care a fost supus de medici.
Si Emil Constantinescu a trecut prin sala de operatii, anul trecut, cand fostul presedinte al Romaniei a fost internat la Spitalul Fundeni. Medicii au stabilit ca este necesara interventia chirurgicala, mai ales ca fostul presedinte suferea, de 12 ani, de o afectiune a colonului. Trei saptamani mai tarziu, medicii i-au extirpat o portiune de aproximativ 30-35 de centimetri din colon. Recuperarea s-a desfasurat bine si, dupa o saptamana de spitalizare, Emil Constantinescu a fost externat.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa Poiana Campina,
Articolul următorINFOMEDICA