Un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a depistat, vineri, in jurul orelor 14.30, cinci persoane in timp ce sustrageau mai multe componente metalice de la vagoanele CFR garate in zona stației Ploiești Triaj.
Cei 5, Marius P. in varsta de 36 ani, Gabriel B. de 14 ani, Ștefan D. de 16 ani Razvan Z. de 41 ani și Florentin M de 24 ani, toți din Ploiești, demontau piesele și le depozitau in apropierea șinelor de cale ferata pentru ca, noaptea, sa le poata incarca in atelaje hipo fara a fi observați.
Planul lor a fost stricat insa de jandarmi care i-au luat prin surprindere chiar in momentul in care demontau componentele. Intrebati cu privire la destinatia bunurilor sustrase, cei cinci au declarat ca intentionau sa le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi din Ploiești.
Prejudiciul, estimat de reprezentanții CFR la aproximativ 10.000 lei, fost recuperat in totalitate. Totodata, aceștia au declarat ca vagoanele de la care au fost sustrase bunurile se aflau in funcțiune și urmau a fi incarcate in perioada imediat urmatoare.
In cauza au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de sustragere de componente ale caii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt in compunerea unui tren aflat in circulatie sau programat pentru circulatie.