Modificari spectaculoase in loturile nationale

Comisia Centrala a Arbitrilor, intrunita in sedinta din data de 10.06.2011, a luat mai multe hotarari radicale privind componenta loturilor nationale, zeci de arbitri fiind promovati si alte cateva zeci – retrogradati ! Printre ei, la ambele capitole, destui prahoveni, unele decizii fiind chiar surprinzatoare.

Illyes – central de Liga I

Ploiesteanul Adrian Illyes a fost “urcat” oficial in randul arbitrilor stagiari de Liga I, unde va debuta in noul sezon. Centralul prahovean se afla pe lista celor 5 promovati in acest esalon, alaturi de Emil Voicu (Bacau), Florin Miron (Bucuresti), Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) si Adrian Cojocaru (Galati), intregul lot de “centrali” fiind compus din 20 de cavaleri ai fluierului. Ascensiunea lui Illyes este una impresionanta, la doar un an dupa promovarea in esalonul secund el ajungand la nivelul primei ligi !
CCA-ul a decis si care vor fi centralii de prim esalon la care se renunta, sezonul viitor, printre ei aflandu-se si brezeanul Mugurel Draganescu, alaturi de Teo Craciunescu, Georgian Ionescu, Marian Balaci, Mihai Prodan sau Ionel Ivan.

Un asistent mai putin in “A”

Din randul arbitrilor asistenti, judetul nostru l-a “pierdut” oficial pe Eduard Crangasu, la nivelul primului esalon, acesta fiind trecut in lotul de esalon secund. Astfel, Prahova il va avea ca asistent de Liga I doar pe Cristi Nica, arbitru care poarta si ecusonul FIFA.

Neagu si Geambazu, “executati” din B !

La nivelul esalonului secund, CCA a facut o alta “curatenie”, unele dintre decizii parand subiective. Astfel, dupa ce s-a tinut cont de notele obtinute sezonul trecut, de rapoartele observatorilor si membrilor comisii, dar si de unele “semnale” din teritoriu, cluburile fiind “invitate” sa “raporteze” arbitrii, s-a ajuns la o lista de disponibilizari care cuprinde si doi prahoveni. Este vorba despre centralul Ionut Neagu si asistentul din Busteni, Ciprian Geambazu, care au fost “executati”, Neagu (unul dintre centralii bine vazuti) platind tribut, se pare, si unui conflict cu un “om de fotbal”…prahovean!
Celor doi disponibilizati li se adauga si Ionut Borcan, asistentul de esalon secund ploiestean, retras din motive medicale.
Astfel, Prahova va fi reprezentata la nivelul Ligii a II-a de catre centralul Mugurel Draganescu, din Breaza si de catre “stagiarii” Ovidiu Oprea, din Ploiesti si Mihai Amoraritei (Campina) – promovati in 2011, precum si de asistentii Eduard Crangasu si Valentin Dumitru, cu mentiunea ca unii dintre arbitrii de esalon secund “exclusi” nu au intrat in calcule la Liga a III-a, fiind lasati, practic, la dispozitia Asociatiilor Judetene de Fotbal ! Astfel, desi Neagu, de exemplu, mai putea arbitra, fara probleme, 2 ani (are 38 de ani, iar limita de varsta este 40), la nivelul Ligii a III-a, acest lucru nu se va intampla.

Trei centrali la Liga a III-a

La nivelul Ligii a III-a, sezonul viitor, Prahova a ramas cu 3 arbitri de centru – Florin Ionescu, Radu Danielenco si Ion Haralambie (indisponibil la cerere in prima parte a anului 2011) – si nu mai putin de 12 asistenti, fiind, din acest punct de vedere, foarte bine reprezentat. Vor activa astfel, la Liga a III-a: Emil Mateescu, Catalin Popovici, Lucian Banu, Adrian Banu, Robert Nutu, Adrian Nita, Emil Pascu, Marius Diaconu, Roxana Banaseanu, Louis Oprescu, Constantin Pantilimonescu si Ciprian Geambazu.
Au iesit din lotul Ligii a III-a prahovenii Vorel Caunei – central care va continua activitatea la nivel national la futsal, unde face parte din lotul A si asistentul Andrei Achimescu.
Marian DIMA