Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate probleme majore legate de desfăşurarea traficului rutier pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Se circulă normal, neînregistrându-se blocaje în trafic sau fluxuri foarte intense de autovehicule pe niciuna dintre arterele importante de circulaţie.
Reamintim că pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, până în luna noiembrie, se execută lucrări de realizare a pasarelei de la kilometrul 49. Este restricţionată circulaţia pe benzile numărul doi, atât pe un sens, cât şi pe celălalt, pe o distanţă de aproximativ 200 de metri. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile rămase libere, nu înainte însă de a se asigura şi semnaliza.
De asemenea, pe DN1, la intrarea în Sinaia dinspre Comarnic, se execută, până în luna iulie, lucrări de reparaţii la trei poduri situate la kilometrii 118+846 metri, 120+142 metri şi 121+155 metri. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile piloţilor de dirijare sau semnificaţia culorilor semafoarelor.
Vreamea nefavorabilă din numeroase zone ale ţării ne determină să le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la starea suprafeţei carosabile, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers, să evite efectuarea depăşirilor şi să îşi cupleze, chiar dacă circulă pe distanţe mici, centurile de siguranţă.